2015. augusztus 20., csütörtök

Mission Impossible - Az élvezhető kémklisé

Üdvözlök mindenkit!

A mai nap folyamán kedvem támadt megnézni egy jó filmet a moziban, már csak a sajátos élmény miatt is. Természetesen két elszánt hímnemű társaságában, mire is vettünk volna jegyet, ha nem a Mission Impossible legújabb részére?





A FILM TARTALMA DIÓHÉJBAN
SPOILER VESZÉLY
(JELÖLTEM, HONNAN SPOILER.)
Az IMF remekül működő szervezetében káosz tör ki, mivel egy üldözött terroristaszervezetről azt kezdik feltételezni, hogy nem is létezik. Ethan Hunt (Tom Cruise) amerikai ügynök mégis kitart amellett, hogy a Szendikátus valós, fel akarja fedni a vezető valódi kilétét, és elkapni őt. Akciójában Benji Dunn (Simon Pegg), barátja, és munkatársa, valamit Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) a csinos kettős ügynök lesz a segítségére. 
SPOILER Később Ethan bebizonyítja, hogy a terrorszervezet valós, és barátaival együtt el is kapják a vezetőt, akit ugyan olyan módon kerítenek kézre, ahogyan ő maga tette félre a főhős ügynököt a film elején. SPOILER VÉGE.

AZ ÉLVEZHETŐ KÉMKLISÉ
Biztosan mind ismeritek az akciódús, szupermodern gyilkos mütyürkékkel, titkokkal, fordulatokkal, és persze BMW-kkel felszerelt titkosügynök-orientált filmeket. Bizony. A filmet csak annak tudom ajánlani, aki szereti az ilyen típusúakat, mert ez bizony egy az egyben megfelel a leírtaknak. Látványilag fantasztikus ez az alkotás, mind a robbanások, harcjelenetek, autós-üldözések, és a megvalósítás szempontjából is.

A LEGNAGYOBB PLUSZ
Nekem a filmben leginkább a karakterek, és azoknak kidolgozottsága tetszett nagyon. Legfőképpen a "főgonosz", vagyis a Szendikátus vezetője ragadott magával, és ez a színészi játéknak is köszönhető, ami egyszerűen fantasztikus volt. Remekül megválasztották a színészeket, és páratlanul adták elő az érzelmeiket.
Biztosan mind ismeritek a...
Rezzenéstelen arccal a halál torkában vagánykodó ügynököt..
Az összezavarodott, vonzó kettősügynököt..
A  kicselezhetetlen, pszichopata terroristát..
A humoros, ámde esetlen legjobb barátot..
..és még számtalan más, lenyűgözően odaillő személyiséget egymás mellett. A karakterfejlődés is meg lett oldva, hiszen esetlen Benjiből egészen menő, hűségesen segítő társ, ügynök kovácsolódik, míg az összezavarodott, naiv hölgy erős, kissé bizalmatlan nővé válik, míg főszereplőnk marad ugyan olyan menő, mint ahogyan azt megszokhattuk.
Tom Cruise remekül megállta a helyét megszokott szerepében, Simon Pegg külsejére pontosan passzolt a ráhúzott személyiség, míg Rebecca Ferguson játéka annyira nem kápráztatott el, mint a többieké. Az arcjátéka silány volt, ami nem csak, hogy zavaróvá, de néhol értelmezhetetlenné tette karaktere érzéseit, szerepét.


LÁTVÁNYVILÁG
Aki szereti a robbanásokat, látványos zuhanásokat, szemet gyönyörködtető tájakat, és hajmeresztő akciókat a vízen, levegőben, vagy éppen a szárazföldön, annak mindenképpen megéri ez a bő két és fél óra. Ez alatt az idő alatt egyetlen helyzetben találkoztam igénytelen utómunkával, ami nagyon csúnya, és könnyedén észrevehető volt, de hát, semmi sem tökéletes, nem igaz? Ezek mellett a repülőkön csüngés, felrobbanás, kigyulladás, felborulás, leesés, kiesés, eltörés, kitörés, és még sorolhatnám milyen elképesztő akciók, nagyon jól sikeredtek, és ez megfogott. Élvezhető volt, és ettől a szuperül megalkotott környezettel az agy teljesen elengedhette ezt a vizuális részt, és koncentrálhatott az igen csak csavaros történetszálra...



CSAVARODJUNK BE
Maga a történetszál, és a lefolyás helyenként olyan húzásokkal állt elő, hogy a Fantámért sem volt időm nyúlni, annyira feszülten figyeltem, hogy valamit értsek is. A készítők lelkesen ködsítették el, hogy ki kicsoda, és az az ember, akiről nem tudjuk ki, kinek az oldalán áll, aki igazából nem is saját maga, hanem valaki más. Úgy van. Kiszámíthatatlan és sokkoló volt a számomra, de ez nagyon tetszett. Aki egy teljesen pörgős akciófilmre vágyik, úgyszintén betekinthet a moziba, de a poharát soha ne tegye le az öléből, mert szomjan marad. Ha egy helyett kettőt pislogtam, nem is értettem, miért vagyunk hirtelen a kontinens másik felén, mert szereplőink a világot is szívesen bejárták ellenfelük megtévesztésének érdekében. 



JELLEMEZZÜK
Íme néhány jelző, amit ráaggatnék a filmre..
Akciódús, káprázatos, elképesztő, hajmeresztő, csavaros, zavaros, humoros, menő, laza, modern, színjátékok, robbanásokkal teli, üldözésekkel fűszerezett, felturbózott alapötlet

Végül, ha egy tízes skálán kéne értékelnem a filmet, a fent leírtakat figyelembe véve egy erős nyolcast adnék.

Remélem, meghoztam a kedveteket egy kis filmezéshez!
QuinnLinette



2 megjegyzés:

  1. Szia, nagyon jó lett ez a poszt, nekem ez az egyik kedvenc filmem.
    Sok sikert a továbbiakban. Legyen szép napod.
    Ölel : Lexi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lexi!
      Nagyon szépen köszönöm az elismerést, nagyon jól esik!
      Szép napot,
      nagy ölelés, Quinn ^^

      Törlés