2015. december 11., péntek

8 dolog, amik nélkül nincs karácsony

Üdvözlök mindenkit!
A karácsony az egyik legmeghittebb ünnep, és persze vannak olyan aprócska elemei, amit imádunk, és nélkülük talán nem is olyan kerek a szeretet ünnepe.



1) Karácsonyi zenék
Már december elején halljuk őket a plázákban, a rádiókban, a barátainktól és mindenhonnan, ahonnan csak lehetséges. Nincs karácsony Mariah Carrey hangja, vagy a Wham! ismert dallama nélkül, de biztosan mind ismerjük azt a felszabadító érzést a mézeskalácsillattal, és a Jingle Bells-el.


2) Mézeskalács
A mézeskalácsot talán nem is az íze miatt szeretjük igazán, bár nagyon szívesen faljuk az ünnepek alatt. Isteni illatokkal tölti be a szobát, és nincs is jobb program, mint elkészíteni őket a családunkkal, a párunkkal, vagy a barátainkkal.


3) Karácsonyi filmek
Fogalmazzak inkább úgy, hogy Reszkessetek betörők? Mindenki ismeri a megszokott karácsonyi filmeket, amiket több évtized óta mindig sugároz a TV. Szintén egy aranyos, meghitt kis rituálé lehet a szeretteinkkel kucorogni a kanapén, és ezeket nézni.


4) Forró italok
Forró csoki pillecukorral, tejszínhabbal, bundás zoknikkal és egy kandalló ropogó tüzével. Lehet ezt még ragozni?


5) Karácsonyfa díszítés
Eldönteni, milyen díszekbe öltöztessük idén a fenyőn, kiválasztani a tökéleteset, majd egy kellemes, hangulatos zene és illatgyertyák kíséretében feldíszíteni azt; az egyik legszebb dolog a karácsonyban.


6) Gyertyák
Tökéletes hangulatadók, az illatgyertyák a megszokott almás-fahéjas illatban pedig mesés környezetet teremtenek a meghitt étkezésekhez, vagy bármi máshoz.


7) Hó
Sajnos manapság egyre kevesebbet kapunk belőle az ünnepekre, de mégis ki ne szeretne hóembert építeni, vagy hógolyózni? Ilyenkor a nagyobbak is elővehetik egy kicsit a gyermeki énjüket.


8) Ajándékok
Kapni valamit, amire régóta vágytál, vagy csak a tudat, hogy valaki gondolt rád, nagyon felemelő. Ahhoz azért mégsem hasonlítható semmi, amikor látod a mosolyt a megajándékozott arcán.


Nagyon boldog karácsony, és meghitt, kellemes ünnepeket kíván a Powerful Posts!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése