2016. április 27., szerda

8+1 furcsa épület a világ minden tájáról




8+1 furcsa épület a világ minden tájáról

Az építészet egy nagyon precíz munkát igénylő művészet, és vannak akik ezt már nagyon kreatív szintre fejlesztették. Összegyűjtöttem nyolc, és egy extra furcsa építményt a világ minden szegletéből, amin garantáltan elképedsz majd.

1.) Atomium, Brüsszel, Belgium

Az Atomium a brüsszeli Heysel parkban kapott helyet, 1958-ban. André et Jean Polak munkája, és a vas fémrácsát jeleníti meg, több milliárdszoros nagyításban.


2.) Edificio Mirador, Madrid, Spanyolország

Az Edificio Mirador egy spanyol lakóház, amelyben 156 lakás található. A közepén van egy műfüves társalgóhelyiség. Sokan a legcsúnyább épületek listájára helyezték. 


3.) Haines Shoe House ( Cipő Ház) Pennsylvania, Egyesült Államok 

A Haines Shoe House, magyarra fordítva Cipő Ház egy teljesen cipőnek kinéző, 1948-ban épült egy cipőárus által. Egyfajta hirdetésnek szánta. Hát, egyedi, az biztos. 


4.) Ripley’s Believe It or Not! ( Ripley-féle ha hiszed, ha nem ), Ontario, Kanada

A Ripley's Believe It or Not! egy amerikai franchise, amelynek ez az épület állít fel egy teljes kis világot. Nem ez az egyetlen ilyen múzeum, de ennek az épülete a legfigyelemfelkeltőbb. 


5.) The Hole House ( a lyuk ház ) Texas, Egyesült Államok

A Hole House elméletileg ma már nincs meg. 2005-ben egy művészprojekt miatt építették, és csak pár hónapig állt. 


6.) Contanier City ( Konténerváros ), London, Egyesült Királyság

A Konténerváros régi, leszolgált konténerekből álló mini-település London keleti részén. Arra használják, hogy olcsó szállást, irodaépületeket hozzanak létre.


7.) The UFO House, Taiwan

Az UFO házakból több is található Taiwanon. Az 1900-as években elkezdték felújítani, nyaralóközpontnak tervezték. A projektet a túl sok bal-, és haláleset miatt betiltották. Történtek itt öngyilkosságok is a rekonstrukció alatt.


8.) Stone House ( Kőház ), Portugália

A portugáliai kőház két órási méretű szikla közé van építve, található benne medence és kályha is. 1974-ben épült, először családi háznak. Mára a turisták egyik kedvenc látványossága. 


+1.) Museum of Modern and Contemporary Art, Franciaország

Ez a Franciaországban elhelyezkedő múzeum már önmagában is művészet. A belseje ugyan úgy művészeti alkotásokkal van tarkítva. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése