2015. július 26., vasárnap

Egy kis inspiráció - A külső

Üdvözöllek, kedves olvasó!

Biztos vagyok benne, hogy néztél már úgy tükörbe, hogy nem tetszett, amit láttál. Sajnos abban is biztos vagyok, hogy ez többször történt meg, minthogy elégedett lettél volna magaddal.
Az újságok, az internet, a TV, és úgy teljesen egészében a média tolja elénk a szőke, nagy mellű, vékony, tökéletes alakú, hibátlan modelleket, akik miatt aztán elszomorodunk, hogy vajon mi miért nem lehetünk olyanok?


A válasz az egyszerű: mert ők sem olyanok. Bizony. Az egész photoshop, plasztika, és smink. Nem igazi, csak egy fikció. ami azért létezik, mert a technika lehetővé tette a ma ideák szerint a tökéletes nő 'megformálását', de magától senki sem születik ilyennek. 



Az első, és egyik legfontosabb szabály azon az úton, hogy el tudd fogadni önmagad, nem más, mint hogy NE HASONLÍTSD MAGAD MÁSOKHOZ. Főként ne olyan ideálokhoz, akik még csak nem is úgy léteznek, ahogy a TV-ben látod őket. Ha pedig mégis, akkor arról a műtétek, illetve a smink tehet, ami pedig csak műanyag. Gondold csak át:

Igazi, és egyedi szeretnél lenni
vagy
olyan, akiben semmi egyedi nincs, és maximum egyéjszakás kalandokra 'használják'?

Látod? Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az az ideál, amik a legtöbben akarunk lenni, nemhogy semmi értéket nem képvisel, de még csak nem is létezik. Egyszerűen nincs. Ez az első, amit meg kell értetnünk magunkkal: Egyediek, különlegesek, és értékesek vagyunk, és azok is akarunk maradni.

Ha túl soványnak érzed magad: A vékony testalkat nagyon csinos tud lenni. Kellemes látvány, és a kilátszódó csontok sokszor gyönyörűen mutatnak. Ne gondold magadról, hogy undorító vagy. Kevés embernek adatik meg az effajta szépség.

Ha túl kövérnek érzed magad: Ha tudnád, mennyien szeretnének olyan gyönyörűen telt idomokat! Rengeteg csinos ruhát lehet ám kapni akkor is, ha kicsit teltebb, ducibb vagy. Nem mellesleg, elképesztően aranyos is tud lenni a telt hölgyek arca.

Ha túl soknak gondolod a bőrhibáid: Szeplők, régi hegek, anyajegyek.. Tudod mi jut eszembe, ha ilyesmit látok? Élő. Bizony, ez az, ami élővé tesz, a 'hibák'. Hidd el nekem, nem attól leszel szép, ha egy konténernyi alapozóval kelsz és fekszel. 

A második dolog, hogy legyünk, akik lenni akarunk. Ez így elég sablonosan hangozhat, de kulcsfontosságú, hogy úgy nézzünk ki, ahogy szeretnénk. Egyszerűen hangzik, de nehezebb a képlet, mint hinnék.
  • Vegyél fel olyan ruhákat, amikben kényelmesen, jól érzed magad.
  • Ha nem szeretnéd magad sminkelni ne tedd, de ha szeretnéd, csináld.
  • Ha szeretnéd befesteni a hajad, fesd.
  • Ha másmilyen frizurát szeretnél, csináld.
  • Ha szeretnél tetoválást, csináltass.
  • Ha szeretnél piercinget, vagy fülbevalót, csináltass.
Szerencsénkre számtalan stílust címkéztek már fel, amik közül csemegézhetünk, esetleg a meglévőkből összekutyulhatunk egy sokadikat, amik mi vagyunk. Nem kötelező felcímkézni magunkat, csak egy példa volt, de a besorolt stílusokkal sincs semmi probléma.





Miután úgy érezzük, megtaláltuk a stílusunkat, szembe kell néznünk még egy fontos szabállyal, ami az egész munkánkat rombadönheti: NE ADJ MINDENKI VÉLEMÉNYÉRE.

[Vegyünk egy egyszerű példát. Veszel egy virágos felsőt, mert megtetszett, jól érzed magad benne, és tetszik magadon. Megmutatod a barátaidnak, akik helyeselnek, mondják, hogy remekül áll neked, és hogy hétvégén azt vedd fel, amikor elmentek moziba. Te ennek nagyon örülsz, készülődsz, azt a felsőt veszed fel, és széles mosollyal és önbizalommal indulsz el a pláza felé. Ahogy mész az utcán, egy ismeretlen odakiabál neked, és megjegyzéseket tesz rád, hippinek, vagy gyerekesnek nevez. ]
Nyilván nem a legkellemesebb élmény a világon, de ha egy épp poénos kedvében levő ismeretlen srác leszólja a ruhád, miért számít jobban, mint a szeretteid véleménye? Hát semmiért. Ezekre egyszerűen ne hallgass. Hidd el, a barátnőid megmondanák, a nem állna neked jól, mert szeretnek, és a legjobbat akarják neked. Ezt mindig tartsd észben.

Ha úgy érzed, megtaláltad a stílusod, nem hasonlítgatod magad másokhoz, elfelejted a társadalom ostoba elvárásait, a média szemetét, valamint nem adsz minden járókelő véleményére, el fogod tudni fogadni magad, mert különleges, értékes, és gyönyörű vagy!

Remélem segítettem, köszönöm, hogy végigolvastad!
QuinnLinette




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése