2015. július 27., hétfő

Egy kis inspiráció - A boldogság titka

Üdvözöllek, kedves olvasó!

Újabban egy inspiráló témával érkeztem, amitől nagyon sokan szenvednek, ami nem más, mint az a gondolat, hogy NEM TUDNAK ÖNÁLLÓAN BOLDOGAK LENNI. 
Az a függőség, ami egy másik emberhez köt, gyilkosabb lehet, mint hinnék. Ha az egyedülléttől szenvedünk, akkor is fontos észben tartanunk ezt, ugyanis amíg nem tanulunk meg magunkban, magunknak örülni, és feltétlenül szükségesnek tartunk valakit a boldogsághoz, bizony csalódni fogunk.


Nagyon fontos, hogy egy boldog, komoly párkapcsolatra vágyva se hagyjuk el magunkat! Összeszedtem, és lépésekbe szedtem azokat a dolgokat, amik az utat képezik a boldogság felé. Elmondom, hogyan tudunk megerősödni annyira, hogy ne függjünk mástól, valamint megtanuljunk helyesen kötődni. Ettől a problémától Én magam is szenvedtem, ezért a saját tapasztalataimat is beleszőném.
Kezdjük szépen az elején ezt a hosszadalmas, és nehéz folyamatot.

1) FEDEZD FEL MAGAD
Ez mindennek az alapja. Tudnod kell, hogy ki vagy, ahhoz, hogy összebarátkozva magaddal megtanulj az egyedülálló boldogságra. Keresd, találd meg, fedezd fel önmagad. Találd mi, mi az, amiben igazán ki tudsz teljesedni. Ha nem tudod, mi is legyen az, akkor a hobbikról bővebben olvashatsz egy korábbi cikkemben, ITT
Ha például ügyeskezű festő, kiváló író, mindent kibíró sportoló szellem vagy, szentelj sok időt a hobbidnak. Csináld mindig, ahányszor csak kedved van, de semmiképpen se ragadj le a gép előtt. Ezzel csak pazarlod az idődet ahelyett, hogy valami olyat csinálnál, amit élvezel. Persze ha blogger vagy, és ez tesz boldoggá, akkor csináld ezt. 
Ha megvan a hobbid, gondold tovább. Szereted a könyveket? Hát olvass sokat! Járj el könyvtárba, ez máris kimozdulást jelent. Nézz olyan filmeket, amiket szeretsz, amiken jól szórakozol. Moziba is elmehetsz a barátaiddal, ha nagy filmes vagy, és ha megtartod a jegyeket, szép kis gyűjteményed lesz egy nyár végére. Fontos, hogy mindig olyan emberekkel légy körülvéve, akik szeretnek, és támogatnak.
Alakítsd át a ruháid, a szobád, a hajad.. Légy bátor, a változás mindig jót tesz!

Máris egy olyan közegbe kerültél, ahol tudod ki vagy, és nyugodtan elindulhatsz az úton, amit meg szeretnél tenni.

2) NÉZZ SOKFELÉ 
Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a szerelem hajszolása, adott esetben a párjukra való ráakaszkodás közben észre sem veszik, hogy mindenkit elhajtanak maguk körül, elhanyagolják hobbijaikat, és mindent, ami őket alkotja.
Ők nem lesznek mások, mint a szerelmük, egy másik ember ÁRNYÉKA. Ezzel a párod életét is mérgezed, amit hamar meg fog elégelni.
Felállítottam egy ábrát, amely szemlélteti, hogy mi mindennek kell szerepelnie az életünkben, hogy boldogok tudjunk lenni.
Bár a képen egy piramis látható, lehetne lépcső is, ugyanis nem egy fontossági ábrázol, hanem egy mi kell, mihez? láncolatot.

  • Alapvető szükségletek. Ha odafigyelünk arra, hogy ne hajszoljuk túl magunkat, naponta eltöltünk egy kis időt magunkkal, békében haladhatunk felfelé. Nem fog fájni semmink, bőven lesz időnk az alapvető mentális nyugalomra, illetve elég alvásra, és mindenre, ami az alapokat képezi.
  • Ha megvan a békés háttér, rendezhetjük a kötelességeinket. Nagyon fontos, hogy ne hanyagoljuk el őket a rosszkedvünk,vagy egyéb más miatt, mert csak magunknak ártunk vele.
  • Végeztél a kötelességekkel? Kapcsolódjunk ki, tévézzünk, sportoljunk, csináljuk amit élvezünk!
  • Megismerünk embereket az edzőteremben, egy animerajongó csoportban, vagy a rajzszakkörön. Barátaink lesznek, és a régiekkel is sok időt tölthetünk. Ennek folyatásaként valakibe bele is szerethetünk, és azzal a háttérrel, amivel eddig rendelkezünk, bátran belevághatunk egy párkapcsolatba.
  • Lássuk csak. Sok alvás, pihenés, jó jegyek, vagy éppen szuper munka, egyre több kilométert futunk le, egyre többet rajzolunk, szóval fejlődünk. Szombaton a barátainkkal vagyunk, vasárnap a párunkkal. Mi ez, ha nem boldogság?
3) TARTSD MEG
Már meg is van a boldogság, most pedig meg kell tartanunk. egy sokkarú mérleg vagyunk, ami 4 dolog egyensúlyban tartásával gyönyörűen áll. Ne hanyagoljunk el semmit semmi miatt, tanuljunk rendesen, legyünk a barátokkal, a párunkkal.. Mindent a maga idejében.
Mi minden jöhet jól?
  • Helyes konfliktuskezelés 
  • Rendszerezettség
  • Motiváltság
Néhány ezek közül még téma lesz a blogon, ha érdekel, maradjatok velem!
A helyes kötődésről is szót ejtünk egy újabb cikkben!
AMIT MÉG ÉRDEMES TUDNI
A boldogság fogalma: A boldogságban egyenlően jelen vannak a pozitív, illetve negatív érzéseink egyaránt, mert a boldogság maga egy ÁLLAPOT, amit ha elérünk, a csalódás, és a kisebb kudarcok feldolgozhatók lesznek a piramisunk többi részével, tehát ha veszteség is ér minket, akkor is boldogak maradunk.

"A boldogságra mind vágyunk, mégsem tudjuk megfogalmazni, mert jelen van az életünk minden oldalán, és nem mást képez, mint teljes, emberi valónkat."
Köszönöm, hogy végigolvastad a cikket!
Remélem tetszett! Találkozunk a következő témában,
QuinnLinette 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése